perjantai 4. maaliskuuta 2016

Onnea 1-vuotias Mustelumo!Aloitin bloggaamisen viime keväänä ja tismalleen tänäpä tulee vuosi täytehen. Vuosi on mennyt nopeasti, huh. Mustelumo ehti viettää ensimmäisenä vuotenaan kuukausien päivitystaukoakin, mutta olen kyllä tyytyväinen että palasin uudelleen harrastuksen pariin.

Bloggaamisen kautta halusin ennen kaikkea herättää eloa vanhaan harrastukseeni lukemiseen ja olen nauttinut elvytystyöstä kovin. Toinen syy blogin aloittamiselle oli se, ettei ystävistäni kovin moni harrasta lukemista. Halusin paikan, jossa purkaa luettua ja kuulla muiden mielipiteitä.
Aiemmin olin seurannut lähinnä ruoka-, muoti- ja lifestyleblogeja. Seuraan niitä edelleen, mutta oman bloggailun kautta päämielenkiinto on siirtynyt kirja-aiheisiin blogeihin.

Ensimmäinen postaukseni koski Stephen Kingin romaania Liseyn tarina. Tarinassa esiintyvä mystinen paikka Lumokuu toimi inspiraationa blogin nimelle. Lumouduin sanasta lumo ja muistaakseni yritin jopa syöttää Lumokuu-nimeä bloggeriin, mutta taisi olla varattu.

Parasta bloggaamisessa on omien mielikuvien avartuminen. Pidän siitä, miten laajasti eri kanteilta tarinoita voi tulkita. Muiden mielipiteiden ja taustatietojen kuuleminen avaa omaa käsitystä luetusta tuoden siihen lukemattomien teiden risteyksiä, joista avautuu aivan uusia näkymiä maisemaan.

Olen saanut myös ihanan ison kasan lukuvinkkejä muilta bloggaajilta. Mainiosta Lukuopas-palvelustakin luin ensi kerran blogeista. Omassa kirjastossa ei palvelua ole, joten ilman tätä harrastusta en välttämättä olisi kuullut siitä ollenkaan. Haasteitakin on hauska lukea ja vastailla niihin, niissä tulee mukavia tiivistelmiä houkuttelevista kirjoista. Esiin on tullut myös kivoja tekstejä lukumieltymysten ja -tapojen eroavaisuuksista.

Blogi on vasta taapero. Toivon jatkossa kehittyväni kirjoittamisessa, mutta en aio vetää otsaa turhan ryppyyn. En aio ottaa syväanalysoivan kriitikon viittaa harteilleni, vaan kirjoittaa tuntemusten ja fiilisten mukaan kirjakohtaisesti. Joskus kirja on viihdyttävä hyppy pois arjen oravanpyörästä, joka ei välttämättä syntyjä syviä veistele. Toinen teos saattaa herättää huomiota maailman epäkohtiin tai ihmisenä olemisen ongelmiin. Luen sekä että. Mutta jos en pidä kirjasta, luultavasti se jää kesken. Juurikin siksi, etten ole kriitikko ja haluan että harrastus pysyy hauskana.

Aion jatkaa suht samalla linjalla mitä aiemminkin. Luen sitä mikä milloinkin sopii fiilikseen. Kingin Musta torni oli tarkoitus lukea hitaasti muiden kirjojen lomassa, mutta veto tarinaan oli niin kova että koko sarja upposi muutamassa viikossa. Tämä viimeistään osoitti, että turha sitä on suunnitella lukemista sen kummemmin.

Eikös yhtään uusia tuulia?  Blogin ulkoasu on asia, joka saa raapimaan päätä. Alkutaipaleella saatoin vaihtaa taustakuvaa ja säädellä sivupalkin leveyksiä useasti viikossa. Ehkä en enää laiskuudessani jaksa pakkomielteisesti stressata asiaa samalla tarmolla? Haluan, että ulkoasu on ennen kaikkea selkeä. Mikään ei ole hirvittävämpää kuin epäselvä, pieni fontti. Tällä hetkellä oma blogi on kuitenkin turhan riisuttu ja esittelytekstikin puuttuu. Asia muuttuu sitten kun idealampussa välähtää.

Ulkoasun kohentamisen lisäksi aion lukea enemmän kotimaisia teoksia, sillä olen aina lukenut enemmän käännöskirjoja. Tällä hetkellä lainapinossa on kaksi suomalaista: Jouni Hokkasen Pohjois-Korea - Siperiasta itään sekä Tuomo Jäntin Talven hallava hevonen.

Kiitos Mustelumon lukijoille. On aina ilahduttavaa kirjautua bloggeriin ja huomata kommentti odottamassa. Aina saa tulla sanomaan mielipiteensä päivityksestä, oli se uusi taikka vanha, olit samaa tai et, oli sinulla bloggerissa profiili tai ei. Pyrin aina vastaamaan kommentteihin.

Aurinkoista alkavaa kevättä kaikille! :)
22 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea yksivuotiaalle :) Sinun blogisi on yksi suosikeistani! Toivotan sinulle lukuiloa seuraavallekin vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, Katriina. :) Kiitos ja lukuiloa myös sinulle!

   Poista
 2. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! :) Minulla puolestaan tarkoituksena lukea jatkossa enemmän käännöskirjallisuutta, on tullut luettua ähkyyn asti kotimaista (luettavana parhaillaan Toni Morrisonin Luoja lasta auttakoon, tuntuu hyvältä, joten ihan oikea päätös kohdallani).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Luoja lasta auttakoon kiinnostaisi itseäkin kovasti.

   Poista
 3. Paljon onnea blogillesi! En pääse itsekään liian usein keskustelemaan kirjoista, joten blogi on ollut mainio väylä siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jassu. :) Internet on hieno keksintö kun mahdollistaa tällaisen ajatusten jakamisen!

   Poista
 4. Onnea blogisynttärin johdosta! Itse olen vielä nuorempi bloggaasa, mutta mielestäni luetuista kirjoista kirjoittaminen pitää ne hyvin mielessä ja panee ajattelemaan. Harrastuspohjalta, elämyksiä etsien minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, riitta k :) Sinulla on hieno blogi! Kyllä sitä tulee tosiaan enemmän pyöriteltyä kirjoja mielessä bloggailun kautta.

   Poista
 5. Onnittelut ensimmäisestä vuodesta, ja intoa myös bloggaukseen myös jatkossa. :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea vuosikkaalle! Ja hyvää jatkoa kivalle blogillesi.

  VastaaPoista
 7. Henni, onnittelut ensimmäisestä vuodesta! Siitä se vain paranee. Auts, minulla lipsahti muuten kolmivuotissynttäri juuri ohi muistamatta.:D Aluksi huomioin jo puolivuotispäivänkin.

  Minusta sinulla on blogissa ihan hyvä ulkoasu. Sisältö on tärkein, ja sitähän sinulla on!

  VastaaPoista
 8. Onnea Henni!<3 Kohta huomaat, miten ajasta tulee kuin ylitsetulviva kevätvirta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena :) Aika tosissaankin tuntuu virtaavan koko ajan vain nopeammin ja nopeammin :D

   Poista
 9. Paljon onnea 1-vuotiaalle, tulkoon vuosia paljon lisää :)

  VastaaPoista