torstai 25. helmikuuta 2016

Kirjaihmisten kauhukuvia tag

Päätin vastata kirjablogeissa kiertäneeseen Kirjaihmisten kauhukuvia tagiin, jonka suomennettu versio on siis lähtöisin Kirjavarkaan tunnustuksia-blogista.


1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?

Nykykirjallisuus: Brett Easton Ellisin Amerikan Psyko
Tietokirjallisuus: Outi Heiskasen Outo lempi - triviakirja elokuvan ystäville
Fantasia: Stephen Kingin Musta torni: Tuulen avain. Ainoa sarjasta joka löytyy hyllystä ja tarkoituksena on hankkia loput osat. 
Vapaavalintainen: John Steinbeckin Eedenistä itään.

2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Mitä kirjaa suosittelet?

Tällainen löyty hyllystä, omg. #Teinivuodet.
Tähän on vaikea vastata kun ei tiedä tarkempaa ikää, sukupuolta tai muuta. On hyvä aloittaa helposta ja tutusta aihepiiristä. Esimerkikisi suosikkibändistä, -näyttelijästä tai muusta idolista kertovan kirjan luulisi herättävän mielenkiinnon. Eva ja Adam-sarja on myös helposti luettavaa ja ainakin itseäni nuorena tyttösenä kiehtoivat kovasti teinien bileet ja ''aletaanks-oleen''-kuviot. Poikia tämä sarja tosin ei taida kiinnostaa. Suosittelisin myös sarjakuvia ja kirjoja, joita itse olen lukenut nuoruudessa, esim. Replica-sarjaa.

3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarvitset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet?

Jos piehtaroi oikein syvissä vesissä tai kiukussa, ei jaksa keskittyä romaaniin. Tai en minä ainakaan. Pidän Kahlil Gibranin ajatuksista, joten tarttuisin hänen aforismikokoelmaansa Merta ja hiekkaa.

''Ihmisten joukossa tahtoisin mieluummin olla se,
jolla on unelmia ja halu täyttää ne, kuin
suurin ihminen ilman unelmia ja toiveita.''

4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?

R.L. Stinen Goosebumps- ja Nightmare Room-sarjoja. Tuli luettua myös Eva ja Adam-sarjaa. Neiti Etsiviä ja Replicoja myös.

5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?

Joku lukematon omasta hyllystä. En kyllä lomaillessa lue paljoa, mutta lentokoneessa voi lukea jotakin kevyttä.

6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?

Hyllyssäni on enimmäkseen lukemattomia kirjoja, joten toivoisin todella ettei ryöstäjä olisi kovin paha lukutoukka (lukumoukka!). :D Mutta tietenkin haluaisin, että lemppari olisi paikoillaan. Eli J.D. Salingerin Sieppari ruispellossa.

7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten reagoit? A.) Teeskentelet ettet huomannut. B.) Pyydät häntä ostamaan uuden. C.) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen.

B, jos kirja on rakas ja kunnolla risattu. A jos kyseessä ei ole tärkeä kirja.
3 kommenttia:

  1. En muistanutkaan miten rumia nuo Replicoiden kannet olivat :D Aika on kullannut muistot..

    VastaaPoista