lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lars Bugge - Parhaat salaliittoteoriat

Illuminati, Raamatun salaiset koodit, alue 51, miehet mustissa, viiltäjä-Jack. Maailma on täynnä enemmän ja vähemmän uskottavia salaliittoteorioita. Ja niitähän on mielenkiintoista lukea! Jopa Elvis elää-legendaan tartutaan. Tätä ennen olen lähinnä pitänyt väittämää hauskana huudahduksena, joten oli mielenkiintoista lukea kuinka joku on tosissaan etsinyt asian puoltamiseen todisteita. Entäs sitten Jim Morrison..?(Elääkö hän jossakin erakoituneena ja onnellisena kun vapautui kultaisesta häkistään?)

     Olen varma, että salaliitot ovat todellisuutta. Helpoin selitys ei aina ole totta, vaan syyt ja seuraukset tehdään helpommin uskottaviksi peitellessä jotakin monimutkaisempaa ja mahdollisesti massoja järkyttävää. Jos Illuminatissa ei ole mitään hämärää, niin miksi sen tarkoitus ja olemassaolon syy on salattu?

    Parhaat Salaliittoteoriat on hauskaa luettavaa, mutta retki ei kauaa kestä. 191-sivuinen tiivistelmä on luettu alle parissa tunnissa. Nopeampi lukija imaisee teoksen välähdyksessä. Salaliittoteorioista jo valmiiksi kiinnostuneille teos ei valitettavasti tarjoa niinkään paljoa uutta ihmeteltävää. Uusiin tuttavuuksiin olisi paneutunut mielellään useamman kuin muutaman hassun sivun verran. Likemmäs neljäkymmentä eri teoriaa käsitellään lyhyessä sivumäärässä, joten vaikutelma jää kevyen kevyeksi pintaraapaisuksi. Teorioiden määrän olisi vähintäänkin voinut puolittaa ja kunnolla paneutua kaikista herkullisimpiin mysteereihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti